Virumaal tutvustatakse kortermajade renoveerimise edukaid praktikaid

04.03.2016

Eesti Korteriühistute Liidu pressiteade
4.03.2016

Eesti Korteriühistute Liit korraldab laupäeval, 5. märtsil, algusega kell 10 Rakveres ART Hotelli konverentsisaalis (Lai tn 18, hoovimaja) Virumaa korteriühistute foorumi “Korteriühistute renoveerimiskevad Virumaal”. Foorumi kavaga saab tutvutada EKÜL kodulehel www.ekyl.ee, ajakirjanikud on oodatud sündmust kajastama!

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaada sõnul on foorumi põhirõhk just praktilistel näpunäidetel ja kogemuste jagamisel. Liit prognoosib kevadeks korteriühistute renoveerimisaktiivsuse järsku tõusu, nn „renoveerimiskevadet“: liidule teadaolevalt on väga paljud majad oma ettevalmistustega lõpusirgel, paljud juba KredExisse taotlusi riikliku renoveerimistoetuse saamiseks sisse andmas. “Virumaa korteriühistud on viimaste aastate investeeringutega muutnud nii Rakvere kui Virumaa linnade ja asulate pilti värvilisemaks ja kaunimaks. Küttearved on renoveeritud majades läinud kordades väiksemaks. Keskmine küttekulude kokkuhoid on renoveeritud majades olnud, ühistute tagaside kohaselt, keskmiselt 40 – 60 % ning kohati isegi rohkem,” rääkis ta.“Majad on soojad ja ilusad ning kulutavad vähe energiat ja ka elanike rahulolu on tuntav. Hea eeskuju on nakkav. Mitmed korteriühistud on just sellel kevadel tegemas ettevalmistusi kasutamaks Kredexi soodusmeetmeid maja tervikrenoveerimise. KredExi abil on võimalik saada maja terviklikuks renoveerimiseks toetust kuni 40 % vajaminevast summast – see on suur abi, miks mitte seda võimalust kasutada. Kuidas aga toetust taotleda ja milliseid vigu taotluse esitamisel vältida, milline projekt teha, milliseid materjale kasutada ja kuidas valida parim ehitaja, nendele küsimustele püüamegi Eesti Korteriühistute Liidu Virumaa suurfoorumil vastuseid anda,” lubab Jaadla.

Eesti Korteriühistute Liit tähistab tänavu 20.aastapäeva. Liit asutati 17.aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu ligi 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:

Andres Jaadla, Housing Europe’i juhatuse liige Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees
Tel +372 520 3987

Eesti Korteriühistute Liit
Tel +372 627 5740
E-mail: ekyl@ekyl.ee