Virumaa Korteriühistute Foorum

02.03.2016

Eesti Korteriühistute Liit korraldab 5. märtsil, algusega kell 10.00 Rakveres ART Hotelli konverentsisaalis (Lai tn 18, hoovimaja) Virumaa Korteriühistute Foorumi
“Korteriühistute renoveerimiskevad Virumaal”.


Foorumi kava

Virumaa korteriühistud on viimaste aastate investeeringutega muutnud nii Rakvere kui teiste Virumaa linnade ja asulate pilti kaunimaks ja maju energiasäästlikumaks. Küttearved on renoveeritud majades läinud kordades väiksemaks. Keskmine küttekulude kokkuhoid on renoveeritud majades olnud ühistute tagaside kohaselt keskmiselt 40–60 %, kohati isegi rohkem. Ka elanike rahulolu on tuntav.

Renoveerimise hea eeskuju on nakkav. Mitmed korteriühistud on just sellel kevadel tegemas ettevalmistusi kasutamaks KredExi pakutavaid maja tervikrenoveerimise toetusi. KredExi abil on võimalik saada maja terviklikuks renoveerimiseks toetust kuni 40%. See on suur abi. Miks mitte seda võimalust kasutada. Kuidas aga toetust taotleda ja milliseid vigu taotluse esitamisel vältida? Kas toetusraha jagub kõigile? Milline projekt teha?

Milliseid materjale kasutada? Kuidas valida parim ehitaja? Kust leida järelvalve? Eesti Korteriühistute Liidu Virumaa suurfoorumil saab just nendele küsimustele vastuseid.

Selleks kevadeks prognoosib EKÜL korteriühistute aktiivsuse järsku tõusu renoveerimisel – nn „reoveerimiskevadet“, kus liidule teadaolevalt on väga paljud majad oma ettevalmistustega lõpusirgel ja paljud juba KredExisse taotlusi sisse andmas. Seetõttu olemegi selleaastasel Virumaa foorumil keskendunud reaalsele renoveerimise praktikale. Käime ekspertide abiga läbi korteriühistute tervikrenoveerimisprotsessi kõik etapid, alates projekteerimisest ja projektijuhtimisest. Sõna saavad ehitusettevõtjad, kes on mitmeid maju Virumaal renoveerinud ning oskavad esile tuua asjaolusid, millega tuleks arvestada. Kuidas aga ehitajal silma peal hoida, räägivad ehitusjärelevalve spetsialistid. Tutvustame ka, milliseid materjale kasutada renoveerimisel ja millised on olnud praktilised kogemused.

Foorumil peatume ka sellel, et kuigi maja kordategemise eesmärk on anda hoonele energiatõhus sisu ja kaunis välimus, on esmatähtis elanike tervis ja hea sisekliima. Sõna saavad ühistutes ventilatsioonitöid teinud ettevõtjad, kes annavad nõu, kuidas KredExi seatud eesmärke nõuetekohaselt täita. Arutame ka elektripaigaldiste korrashoiu üle ning saame targemaks materjalitootjate ja pankade praktiliste nõuannete abil.

Foorumi raames toimub ettevõtete minimess ning kõigil Foorumile registreerunutel on võimalus osaleda ekskursioonil Targas Majas, mille käigus tutvustatakse uut hoonet keldrist katuseni.

Oleme planeerinud Rakveres sisuka ja pika päeva. Foorumil osalemiseks palume eelnevalt registreeruda e-postil ekyl@ekyl.ee või telefonil 6275740 ning jälgida jooksvat infot kodulehel www.ekyl.ee.

EKÜL liikmetele Foorumil osalemine tasuta. Mitteliikmete osalustasu 35.-

Head Virumaa ühistud, ettevõtjad ja valdkonnast huvitatud spetsialistid. Ootame Teid Rakverre, et üheskoos targemana renoveerimiskevadele vastu minna!

21.02.2016