Korteriühistute õigusteabepäev keskendub uuele ehitusseadustikule

06.05.2015

Pressiteade
6.05.2015

Tänavu 1. juulil jõustub uus ehitusseadus, mille parlament veebruaris vastu võttis. Uus seadus toob kaasa mitmeid olulisi muudatusi, mida Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) homme, 7. mail Tallinnas oma viiendal õigusteabepäeval tutvustab.

„Huvilisi on tänavu rekordarv ja tuleb aina juurde – uues seaduses on mitmeid olulisi muudatusi, mis ühistud puudutavad, “ rääkis Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi.

Korteriühistute V õigusteabepäev „Uuest ehitusseadustikust, korteriühistu ja korteriomanike kohustused ning vastutus seoses ehitus-, remondi- ja hooldustööde läbiviimisega“ toimub 7. mail 2015 kell 13.00-17.30 hotellis Euroopa (Paadi 5, Tallinn). Ürituse täpse kavaga saab tutvuda EKÜL kodulehel.

Ajakirjanikud on oodatud sündmust kajastama!

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi spetsialist Ülle Reidi vaatleb oma ettekandes ehitusseadustikust tulenevat uus menetluskorda, advokaadibüroo Sorainen OÜ vandeadvokaat Kristjan Tamm käsitleb oma ettekandes korteriühistu ja korteriomanike kohustusi seoses ehitus-,
remondi- ja hooldustööde läbiviimisega ning vastutuse jaotust ühistu ja korteriomanike vahel. Ehitusseadustikust ja uuest korterelamute rekonstrueerimise toetuse määrusest tulenevatest õiguslikest aspektidest kõneleb ehitusjurist Tuulikki Laesson. „Usun, et ühistujuhid saavad õigusteabepäeval paljudele uue seadusega seoses üles kerkinud küsimustele vastuse,” sõnas Urmas Mardi.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres.
Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:
Urmas Mardi
Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel 372- 50 15077
E-mail: urmas.mardi@ekyl.ee

Eesti Korteriühistute Liit
Tel: 627 5740
e-mail: ekyl@ekyl.ee