Virumaa korteriühistud keskenduvad foorumil jäätmeveole ja korterelamute rekonstrueerimisele

17.02.2015

Pressiteade
17. 02.2015

Virumaa korteriühistud kogunevad teisipäeval, 17. veebruaril Eesti Korteriühistute Liidu korraldatud foorumile. Foorum toimub kell 10-
16.30 Rakveres Art Hotelli konverentsisaalis (Lai tn 16/18), meedia esindajad on oodatud sündmust kajastama. Foorumi täpsema ajakava vaatamiseks VAJUTA SIIA.

Foorumil räägitakse korraldatud jäätmeveo korraldamisest Rakveres ja Virumaal, korterelamute rekonstrueerimise toetuse tingimustest ning jagame praktikute kogemusi. Kohapeal võimalik esitada otse küsimusi Eesti Korteriühistute Liidu, SA KredEx, AS Swedbank esindajatele ja energiaaudiitorile. Foorumiga koos toimuval messil tutvustavad erinevad ettevõtted korteriühistutele pakutavaid tooteid ja teenuseid.

Jäätmevedu võeti foorumil luubi alla just seetõttu, et Rakveres ning selle lähivaldades jõustub 1. märtsil korraldatud jäätmevedu organiseerituna Virumaa omavalitsustele kuuluva sihtasutuse Virumaa Jäätmekeskuse poolt.
Prügimajandus on olnud Rakvere ühistute peamine murekoht juba pikka aega. “Mullu korraldasime Rakveres keskkonnateemalisi õpitubasid ning seal selgus, et ühistute prügiveoga seotud probleemid on teravad nii Rakveres kui Virumaal. Rakveres oli Eesti üks kõrgemaid prügiveohindu,” vahendas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

“Eesti Korteriühistute Liit tahab omalt poolt anda parima, et keskkonnasõbralik elukeskkond meie ühistutes muutuks igapäevaelu lahutamatuks osaks,” selgitas Jaadla. “Mul on hea meel et korraldatud jäätmeveo jõustumisega langevad prügiveo hinnad Rakveres märgatavalt,”
lisas ta.
Ühistud tunnevad suurt huvi ka korterelamute rekonstrueerimise toetuse tingimuste vastu. “Tõotab tulla põnev ja sisukas arutelu koos praktikute ja KredExi, Swedbanki ja Eesti Korteriühistute Liidu esindajatega rekonstrueerimise toetuse tingimuste üle,” kinnitas Jaadla.

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:
Andres Jaadla
Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Tel +372 520 3987

Eesti Korteriühistute Liit

Tel: 627 5740