Korteriühistud said teise tasuta elektroonilise käsiraamatu Riigikohtu lahenditest

13.02.2015

Pressiteade,
13. veebruar 2014

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) üllitas juba teise elektroonilise käsiraamatu, mis käsitleb korteriühistuid puudutavaid Riigikohtu lahendeid. Raamatuga saab tasuta tutvuda veebis: http://issuu.com/ekyl/docs/riigikohtu_lahendid_2014

EKÜL õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul keskendutakse uues väljaaandes suuresti korteriühistu ja korteriomandi probleemidele. “Korteriühistu vastutab kaasomandi mõtteliste osade majandamise eest ning haldamise ja hooldusega seotud küsimused jõuavad paraku aina sagedamini kohtupinki,” tõdes ta. “Nii ei saa ühistu liige näiteks keelduda mõne osutatud teenuse eest maksmast pelgalt seetõttu, et ta pole selle kvaliteediga rahul. Olukorra lahendamiseks tuleb ikkagi esmalt pöörduda ühistu juhatuse poole,” tõi Mardi näite kaasustest, mis kohtusse jõudnud.

Mardi sõnul on käsiraamat abiks ühistujuhile ja ühistu liikmele ning pakub teavet Riigikohtu kohtulahendite kohta, vältimaks tarbetuid ja pikki kohtuvaidlusi. “Ära on toodud Riigikohtu otsused ja määrused tsiviilasjades, milles tehtud kohtulahenditel on põhimõtteline tähendus õiguskindluse tagamiseks ja ühtse kohtupraktika kujundamiseks või õiguse edasiarendamiseks,” selgitas ta. ” Inimeste jaoks on väga oluline saada ülevaade sellest, mida Riigikohus ühes või teises küsimuses juba otsustanud on – sellest sõltub, kas üldse tasub kohtutee jalge alla võtmist kaaluda,” rääkis Mardi.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:

Urmas Mardi
Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige
Tel 372- 50 15077
E-mail: urmas.mardi@ekyl.ee

Eesti Korteriühistute Liit
Tel: 627 5740
e-mail: ekyl@ekyl.ee