Korteriühistud soovivad soodsat elektrihinda

09.11.2014

Pressiteade
9.11.2014

Eesti Korteriühistute Liit kuulutas välja korteriühistute elektrienergia teise ühisostu, pakkumisi oodatakse kõigil elektrienergia müüjatelt. Kahes ühisostus on praeguseks osalenud kokku pea tuhat ühistut ning liit loodab, et hea pakkumisega liituvaid korteriühistuid tuleb aina juurde.

“Sajad ühistud ja kümned tuhanded korteriomanikest lõpptarbijad, kelle aastane elektritarbimine kokku oli ligi 200 miljonit kWh/a võiks kindlasti olla elektrienergia müüjatele hea partner, kellele soodsat hinda pakkuda ” leiab Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi. Esimese ühise ostu tulemusel saavutati börsihinna marginaaliks korteriühistutele 0,19 senti/kWh ja korteriomanikele 0,24 senti/kWh. “Võib öelda, et ühisostus osalejad said elektrit osta turu parima hinnaga.”

Eesti Korteriühistute Liit otsib ka nüüd ühistutele ja korteriomanikele elektrimüüjat, kes on valmis pakkuma parimat börsihinna marginaali. Müüja kohustub tagama vähemalt ühe-aastase hinna kehtivuse ja kohtlema korteriühistut kui juriidilist isikut samasugustest õigustes ja kohustustes, mis on omane füüsilisest isikust elektriostjale.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:


Urmas Mardi,
Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige

Tel. 372 50 15077

E-mail: urmas.mardi@ekyl.ee

Eesti Korteriühistute Liit


Tel: 627 5740


E-mail: ekyl@ekyl.ee