Korteriühistud tunnevad ühisostude vastu elavat huvi

25.10.2014

Pressiteade
25.10.2014

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) alustas tasuta infoseminare lõpptarbijatele, et aidata tulevikus ühisoste ellu viia. Ühistud on ühisostuvõimaluste vastu näidanud üles elavat huvi. “Korteriühistute liikmed kui lõpptarbijad ainult võidavad, sest koos saavad ühistud kaupu ja teenuseid osta parema hinnaga kui igaüks üksinda,” on EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla veendunud.

Tasuta infoseminarid on toimunud juba Rakveres ja Pärnus. EKÜL Pärnumaa esinduse juhi Kalli Mägari sõnul tunti Pärnus huvi erinevate küttesüsteemide, energiasäästuvõimaluste ja ühiselt ostmise vastu. “Renoveerimist on majadel koos odavam läbi viia, ent see eeldab suurt koostööd,” märkis ta.

Novembris on tulekul seminar Tartus ja programmi lõpetab Tallinna seminar, kus antakse ülevaade ka läbiviidud uuringu tulemustest. “Infoseminaridele on oodatud kõik huvilised, sest sihtrühmaks on lõpptarbijad,” rõhutas Andres Jaadla.

“Projekti peaeesmärgiks on tõsta korteriühistu liikme kui lõpptarbija teadlikkust, et tark lõpptarbija oskaks küsida kaupu ja teenuseid parima turul saadaoleva hinnaga,” selgitas Jaadla EKÜL algatust, mille toetajaks on ka majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Ühisostude elluviimist on õpitud naabritelt Skandinaavias, kus ühisost ammugi mugav ja soodne kauplemisvorm. “Sel moel saab odavamalt mitte ainult elamu majandamisega seotud teenuseid, vaid ka näiteks kindlustust ja tehnoloogilisi lahendusi, koguni kodumasinaid,” vahendas Jaadla. Eesti Korteriühistute Liidul on ette näidata juba mitu edukat ühisostu: tänavu on välja kuulutatud juba teine elektri ühisost, kaks aastat tagasi viis liit läbi kõigile Eestis asuvatele korteriühistutele suunatud esimese elektri ühisostu. Selle tulemusena oli ühisostus osalenud korteriühistutel ja korteriomanikel võimalik sõlmida elektrienergia ostuleping turu parimatel tingimustel.

Mullu viis EKÜL koostöös Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liiduga läbi elektripaigaldiste käidukorralduse ühisostu ning tänavu toimus Eesti Korteriühistute Liidu ja Klick Eesti AS koostöös arvutite ühisost sülearvutite soetamiseks.

Jaadla sõnul võib lõpptarbija toodete ja teenuste virvarris segadusse sattuda, sest erinevate hindade ja kvaliteediga pakkujaid, samuti reklaami on turul palju. “Ühisost annab võimaluse välja selekteerida parima hinna-kvaliteedi suhte,” selgitas Jaadla.

Lisainfot tasuta infoseminaride kohta saab EKÜL kodulehelt: ekyl.ee

Eesti Korteriühistute Liit asutati 17. aprillil 1996 Rakveres, organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Eesti Korteriühistute Liit
Tel: 627 5740