Korteriühistud kavandavad uut elektri ühisostu

21.10.2014

Pressiteade
21.10.2014

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) kavandab taas elektri ühisostu, mille tulemusena peaks ühistud avatud turult saama elektrit osta parima võimaliku hinnaga. Kaks aastat tagasi viis liit edukalt läbi esimese elektri ühisostu. Selle tulemusena oli ühisostus osalenud korteriühistutel ja korteriomanikel võimalik sõlmida elektrienergia ostuleping turu parimatel tingimustel ning ühise ostu tulemusel saavutatatud börsihina marginaal oli ligi 20 % võrra madalam turul valitsenud hinnast.

Septembris – novembris 2012 läbiviidud ühisostus osales ligi 800 korteriühistut ja ligi 25000 korteriomanikest lõpptarbijat, kelle elektritarbimine kokku oli ligi ca 183 miljonit kWh/a. “Varasem edukas kogemus annab julgust ühisostudega edasi minna,” kinnitas EKÜL juhatuse liige Urmas Mardi.

Mullu viis Eesti Korteriühistute Liit koostöös Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liiduga läbi elektripaigaldiste käidukorralduse ühisostu.ning tänavu toimus Eesti Korteriühistute Liidu ja Klick Eesti AS koostöös arvutite ühisost sülearvutite soetamiseks.

“Eesti Korteriühistute Liidu poolt läbi viidud ühisostudest on võitnud nii korteriühistud kui lõpptarbijad, kuna need on mõjutanud turul pakutavat hinda ning andnud tarbijatele täpset infot turul pakutava kohta. Edukad ühisostud kinnitavad, et korteriühistute kaudu on võimalik pakkuda lõpptarbijale soodsamaid teenuseid. Ühistujuhtidega vesteldes ongi selgunud, et tarvis oleks läbi viia ka teine elektri ühisost,” selgitas Mardi.

Ühiselt kaupade ja teenuste ostmise võimalusi tutvustab Eesti Korteriühistute Liit tasuta infoseminaridel, kuhu on oodatud kõik huvilised: täna, 21. oktoobril on seminar Rakveres, seejärel 23. oktoobril toimub seminar Pärnus. Novembris on tulekul seminar Tartus ja programmi lõpetab seminar Tallinnas.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres.

Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Lisainformatsioon:

Urmas Mardi
Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige, õigusosakonna juhataja
Tel 372- 50 15077
E-mail: urmas.mardi@ekyl.ee

Eesti Korteriühistute Liit
Tel: 627 5740
E-mail: ekyl@ekyl.ee